نان و پنیر و سبزی
نوشته: فاطمه رادپور
عکاس: اعظم لاریجانی
لقمهٔ نان، پنیر و سبزی، هم خوشمزه است و هم مفید. از قدیم قدیمها هم بوده و همه آن را دوست دارند.
مواد لازم: نان لواش، پنیر، سبزی خوردن، کاغذ نازک، قیچی، چاقو.
نان: در ایران، انواع نانهای سنتی را به شکلهای مختلف میپزند. با همهٔ آنها میتوان لقمه درست کرد. نان لواش چون نرم، لطیف و نازک است، برای کار شما مناسبتر است.
سبزی خوردن: مجموعهای از سبزیهاست؛ مثل ریحان، تلخون، شاهی، تربچه، پیازچه، تره، نعنا و…
سبزیها سبزرنگاند؛ اما رنگ سبز آنها باهم فرق دارد. شکل آنها هم خیلی باهم فرق دارد. میتوانی با شکلهای مختلف آنها، نقشهای بسیار زیبایی درست کنی. مثلاً با تربچه و پیازچه لقمههای زیبایی بسازی.
پنیر: انواع گوناگونی دارد. مخصوصاً با مخلوط کردن مواد مختلف با آن، مزههای جورواجوری میگیرد. خیلی نرم است و میتوان آن را ورقه ورقه کرد. اگر این تکهها را کنار هم بگذاری، میتوانی نقشهای زیبایی درست کنی.
وقتی میخواهی از دوستانتان با لقمهٔ نان و پنیر و سبزی پذیرایی کنی، میتوانی آن را هم به شکل باز درست کنی، هم به شکل بسته.
اینجا چند نمونه را میبینی. میتوانی با سلیقهٔ خودت شکلهای تازهای هم بسازی.
یادت نرود که از ذوق و استعدادت در همه کار استفاده کنی؛ حتی در غذا درست کردن.
یادت باشد که سفرههای ایرانی از میراث فرهنگی ماست.
فراموش نکن که سبزی را باید ضدعفونی کرد. اگر مواد ضدعفونیکنندهی سبزی و میوه نداری، از سرکه و نمک استفاده کن.