برنج نخستین بار در کجا کشت شد؟ 1

برنج نخستین بار در کجا کشت شد؟

برنج نخستین بار در کجا کشت شد؟

گردونه‌ی دانش برای کودکان و نوجوانان

جداکننده متن علمی

برنج یکی از مهم‌ترین، پرمصرف‌ترین و جالب‌ترین غذاهای جهان است. آیا می‌دانید چینی‌ها در روزگار قدیم وقتی به هم دیگر می‌رسیدند بجای «سلام علیک» می‌گفتند «آیا امروز برنج خورده‌ای؟» این نشان می‌دهد که برنج چه اهمیتی در زندگی آنان داشته است.

برنج نخستین بار در کجا کشت شد؟

تقریباً بخش یا تمام غذای روزانه نیمی از جمعیت جهان برنج است. در بعضی از کشورهای آسیایی، هر نفر سالانه از صد تا دویست کیلو برنج می‌خورد.

به‌درستی روشن نیست نخستین بار برنج در کجا کشت شد. ولی سرزمین رویش برنج، به‌احتمال‌زیاد جنوب هند بوده است. ما می‌دانیم که برنج از چند هزار سال پیش به این‌طرف در جنوب هند کشت شده است.

برنج از آنجا حرکت کرد و نزدیک به پنج هزار سال پیش در سمت خاور به کشور چین رسید. بلافاصله پس‌ازآن راهش را در سمت باختر گشود و به کشورهایی چون ایران و مصر رسید. برنج تا سده هفدهم به آمریکای شمالی نرسیده بود. مردم آمریکای شمالی باآنکه مقداری برنج مصرف می‌کنند، ولی بیشترشان گندم را بر برنج ترجیح می‌دهند. در حال حاضر هر نفر در ایالات متحد آمریکا سالانه مقداری بین ۲ تا ۳ کیلوگرم برنج می‌خورد.

برنج پوست گرفته یا بی پوست را برنج قهوه‌ای می‌نامند. برنج قهوه‌ای با یک پوسته یا لایه قهوه‌ای‌رنگ بیرونی به نام سبوس پوشانده شده است و بیشتر ویتامین‌ها و کانی‌های دانه برنج در همین سبوس ذخیره می‌شود.

اما عمر برنج قهوه‌ای خیلی کمتر از برنج سفید است. همچنین، بیشتر مردم، برنج سفید و کوبیده و صیقلی شده را به برنج قهوه‌ای ترجیح می‌دهند. در بعضی از کشورها، برنج کوبیده و صیقلی شده را با افزودن مقداری ویتامین و کانی‌های دیگر، سرشار از مواد غذایی می‌کنند.

از برنج علاوه بر مصرف غذایی، استفاده‌های گوناگون دیگر نیز می‌شود. آرد برنج برای ساختن چسب، نشاسته و پودرهای صورت به کار می‌آید. در کشورهای ژاپن، چین و هند از برنج شراب نیز می‌گیرند.



***

  •  

***

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *